Omlet po francusku

Wiedziałam że taki omlet istnieje, taki bez mąki. Zawsze jednak robiłam omlet „a la pizza”, czyli jajko z mąką i cokolwiek w lodówce:)
Przyszła pora że trzeba spróbować omleta tradycyjnego czyli po francusku.

Składniki na 1 porcję

– 3 jaja
– 1 łyżeczka musztardy (kremskiej)
– szczypta soli
– szczypta pieprzu
– szczypta ziół prowansalskich
– 3 plasterki salami

Jaja rozbełtaj w osobnym naczyniu, dodaj musztardę, sól i pieprz.
Salami wrzuć na rozgrzaną patelnię i chwilę podgrzewaj. Ściągnij salami i wlej mieszankę jajeczną.

Smaż na minimalnym ogniu, aż będziesz widzieć na bokach że spód jest ścięty wtedy połóż salami. Ściągnij z ognia i podawaj na podgrzanych talerzach lub na patelni.

Tej wersji omleta nie obracamy.
Polecam smacznie!:)

4 thoughts on “Omlet po francusku

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s