Czorba z dorsza

Teraz wiem że czorba to nazwa dania jednogarnkowego ponieważ już robiłam czorbę ale stricte z warzyw -> tutaj  , to treściwe danie:)
Wybrałam dorsza ponieważ do zupy wydaje mi się idealny z racji zwartości mięsa.

– 1 filet dorsza Bałtyckiego (około 400g)
– 150g ryżu długoziarnistego Kupiec
– 1,5l wody
– 1 łyżka masła
– włoszczyzna (2 marchewki, 1 pietruszka, 1/8 selera, 1 cebula)

– natka pietruszki

Umytą i sprawioną włoszczyznę zalej wodą, dodaj masło, sól i pieprz, gotuj do miękkości (około 35 min jeśli warzywa są w całości).

Warzywa wyciągnij z wywaru. Włóż zamiast nich dorsza i gotuj 10 min. Rybkę wyciągnij a wsyp ryż i gotuj w wytworzonym wywarze rybnym do miękkości.

Ugotowaną rybę delikatnie poprzerywaj na 2-3 kawałki i włóż do ugotowanego ryżu. Gotowe.

Na talerzu podawaj z kawałkami warzyw oraz natką pietruszki.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s