Ziemniaczki z sałatą

Byliśmy umówieni na grilla, ale zanim tam dojedziemy nie chciałam zajechać z „wilczym” apetytem. Przed wyjazdem przydały się wczorajsze ziemniaczki ugotowane.

na 4 przekąski
– 4 liście sałaty rzymskiej (Green Factory)
– 12-14 młodych ziemniaczków (ugotowanych)
– 2 pomidory
– sól, pieprz, słodka papryka
– 4 łyżki jogurtu naturalnego
– 2 łyżki oleju roślinnego

Ugotowane ziemniaczki podziel na 4 części, obsyp je przyprawami z każdej strony. Smaż na rozgrzanym tłuszczu by ziemniaki lekko się zarumieniły.

Ściągnij ziemniaki z patelni. Pomidory pokrój w kostkę, lekko posól i wymieszaj z podsmażonymi ziemniaczkami.

Podawaj na liściu sałaty, polane łyżką jogurtu.

Szybkie do zrobienia oraz do zjedzenia:)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s