Byliśmy umówieni na grilla, ale zanim tam dojedziemy nie chciałam zajechać z „wilczym” apetytem. Przed wyjazdem przydały się wczorajsze ziemniaczki ugotowane.
na 4 przekąski
– 4 liście sałaty rzymskiej (Green Factory)
– 12-14 młodych ziemniaczków (ugotowanych)
– 2 pomidory
– sól, pieprz, słodka papryka
– 4 łyżki jogurtu naturalnego
– 2 łyżki oleju roślinnego
Ugotowane ziemniaczki podziel na 4 części, obsyp je przyprawami z każdej strony. Smaż na rozgrzanym tłuszczu by ziemniaki lekko się zarumieniły.
Ściągnij ziemniaki z patelni. Pomidory pokrój w kostkę, lekko posól i wymieszaj z podsmażonymi ziemniaczkami.
Podawaj na liściu sałaty, polane łyżką jogurtu.
Szybkie do zrobienia oraz do zjedzenia:)