Pasta śniadaniowa ze świeżego szpinaku

Bardzo prosta i wyszła bardzo spontanicznie! Mąż uwielbia ser biały na słodko, ja na słono. Kupił kostkę twarogu ale tym razem pół wykorzystałam na swoje smaki!

Błyskawiczna pasta na śniadanie, polecam! :-)

– garść młodego szpinaku
– 1 ząbek czosnku
– 125g twarogu półtłustego
– łyżka oleju słonecznikowego
– sól do smaku

Liście szpinaku dobrze opłukaj, przełóż je do części rozdrabniającej blendera z olejem i czosnkiem, miksuj na gładko. Dodaj twaróg i teraz możesz przyprawić do smaku. Miksuj ponownie na puch.

Pasta dość intensywna od czosnku (jeśli nie lubisz nie musisz go dodawać). Pysznie!

6 myśli na temat “Pasta śniadaniowa ze świeżego szpinaku

  1. Już mi smakuje, kocham coś takiego! szpinak i czosnek, mniam!
    Siostro, choo do mnie na tort, przy okazji pochwalę się moim prezentem! Będę musiała przyjsć do Ciebie na lekcje obsługi tego czegoś chyba ;))))

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s