Makaron z cukinią

Jeśli weźmiesz prawdziwe masło, młodą cukinię, młodą cebulkę i 5 jajeczny makaron to musi być smaczne! I było:-)

– 250g makaronu czanieckiego kokardka
– 1 średnia cukinia
– 1/2 cebulka
– 3 łyżki masła
– 3 łyżki śmietanki 18%
– sól i pieprz

Odkrój końce cukinii, następnie zetrzyj ją na tarce o grubych oczkach. Cebulkę drobno pokrój. Na patelnię dodaj masło, cukinię, cebulkę i duś pod przykryciem do miękkości.

Makaron ugotuj wedle zaleceń na opakowaniu. Odcedź i wrzuć do cukinii jeszcze ciepły, delikatnie wymieszaj kilka minut podgrzej. Ściągnij patelnię z ognia dodaj śmietankę i zamieszaj.

Gotowe i pyszne! Polecam:-)

6 thoughts on “Makaron z cukinią

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s