Pasta z pestek dyni

Chodziła za mną pasta z pestek dyni, pestki dawno zakupione były czekały tylko aż dojrzę na kolejnych zakupach drugi składnik. Jest! Miękkie (czyli dojrzałe) awokado, naturalne tłuszcze!

– 80 gram pestki dyni łuskanych
– 1 szt awokado (najlepiej dojrzałe)
– sól i pieprz

Wsyp pestki z dyni do zamkniętego rozdrabniacza i miel na drobno. Dodaj obrane awokado i miel na gładką masę. W tym miejscu możesz doprawić do smaku, lub pominąć ten etap i doprawiać na pieczywie.

Pasta naturalnie ciemnieje. Przechowywać w lodówce w zamkniętym pojemniczku, spożyć w ciągu 2 dni.

Zdrowy początek dnia:)

3 myśli na temat “Pasta z pestek dyni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s