Mintaj po huzarsku

Rybka pomimo jabłka przypomina mi smak ryby po grecku, składniku pięknie się równoważą smakowo.

– 4 filety mintaja
– przyprawa do ryb Kotanyi (lub sól i pieprz)
– koncentrat pomidorowy
– świeży czosnek
– jabłko

Weź folię aluminiową lub papier do pieczenia i powycinaj na każdy filet duży kwadrat do zawinięcia każdej porcji osobno. Posmaruj masłem papier, przypraw filet, posmaruj cienko koncentratem pomidorowym. Czosnek i jabłko cienko posiekaj. Nałóż jabłko i czosnek wedle uznania. U mnie 1/2 ząbka czosnku i 1/4 jabłka na filet. Zawiń rybę tak by soki zostały w środku i pięknie się dusiły.

Nagrzej piekarnik na 180 stopni i piecz rybę w nagrzanym piekarniku do 20 min.

Rybka wyszła miękka i aromatyczna.

Podałam do muszelek makaronowych.

7 thoughts on “Mintaj po huzarsku

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s