Karkówka w piwie

Trzeba było przetestować elektrycznego grilla. Testowanie udane!:)

– 600g karkówki
– 100ml piwa jasnego (u mnie desperados)
– 2 czubate łyżki musztardy sarepskiej
– 2 łyżki oleju rzepakowego
– 1/2 łyżeczki szałwii suszonej
– sól i pieprz według gustu

Piwo wymieszaj z musztardą, olejem, szałwią i przypraw solą i pieprzem. Karkówkę pokrój w 1,5cm plastry i posmaruj zalewą. Odstaw na minimum 20 min.
Smaż na rozgrzanej patelni do 6 min na jednej stornie na wolnym ogni.
Pyszne i soczyste.

9 Comments

  1. Wreszcie coś dla mnie, nie jakieś tam szmatkisalatki. Wątpię jednak, aby desperados pełnił w tym przypadku inną rolę niż tylko nawadniacza.

  2. właśnie smażę karkówkę według przepisu pani Krysi i wygląda to bardzo apetycznie ziemniaki już ugotowałam z koperkiem i masełkiem nawet zrobiłam do tego zasmażaną kapustkę teraz pilnuję karkówki..:-)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s