Jogurt bananowy

Pewnie że byłoby łatwiej przełożyć do pucharka kupny jogurt owocowy, by syn nie krzywił się na widok jogurtu w opakowaniu. Pomysł wyszedł oczywiście spontanicznie, ponieważ lubię jogurt grecki to był pod ręką a banany kupiłam do bezpośredniej konsumpcji. Śmietana była zamrożona wcześniej na inny pomysł. W efekcie pyszny jogurt z kolekcji „wiem co jem” :)

– 200ml jogurtu greckiego
– 1 duży banan
– 3 łyżeczki cukru
– 3 kostki zamrożonej śmietanki 12%
na wierzchu
– kakao słodkie
– zarodki pszenne

Banan żeby miał miodowy posmak pokrój na talarki i podgrzewaj na suchej patelni aż zmieni lekko kolor i konsystencję. Przełóż do pojemnika mieszającego (który jest dostosowany do rozbijania lodu) wraz z resztą podstawowych składników i miksuj na puch.
Posyp kakaem słodkim i zarodkami pszennymi.

Wyszło pyszne! Dawno syn tak nie zajadał jogurtu:)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s