Chleb wiedeński z orzechami włoskimi (wypieki z automatu)

– 500g mąki pszennej (typ 500)
– 100g masła
– 200ml wody (lub mleka)
– op drożdży w proszku (7g)
– 4 łyżki cukru
– 1 łyżeczka soli
– filiżanka orzechów włoskich
(pojemność filiżanki 200ml)
– 1 łyżka zarodków pszennych Kupiec
– 1 łyżka otrębów pszennych Kupiec

Do formy dodaj wodę i roztopione masło. Następnie sól i cukier. Mąkę i drożdże. Kiedy automat zasygnalizuje dodaj: orzechy, zarodki i otręby do automatu.

Ustaw na pieczenie podstawowe 900g.

a rano… pyszne śniadanko:) Polecam ten przepis.

8 thoughts on “Chleb wiedeński z orzechami włoskimi (wypieki z automatu)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s