Pomidorowe naleśniki

– 250ml soku pomidorowego
– 250ml wody
– 200g mąki pszennej (typ 450-550)
– 2 łyżki oleju
– 2 jajka
– szczypta bazylii
– sól do smaku (koniecznie)

Składniki na ciasto porządnie zmiksuj i odstaw na 30 min by ciasto było cudnie elastyczne i nie rwało się.

Smaż na oleju roślinnym na średnim ogniu do uzyskania przebarwienia ciasta.

Mocno wytrawne o zdecydowanym smaku i apetycznym wyglądzie. Podałam z serem żółtym.

16 thoughts on “Pomidorowe naleśniki

  1. I oto zebrała się moja najwierniejsza bubliczność pod naleśnikiem:) Dziękuję wam z tego miejsca że tu przychodzicie:) Tak Tak do was to było : Caddicus, Angie, Wg, Graforoman:)

  2. Podobają mi się te naleśniczki. Spróbuje zawinąć w nie plaster sera żółtego i parówkę no i do piekarnika… będzie fajny obiadek dla męża i dzieci. Szkoda tylko, że Młody na pomidory też uczulony, więc ja nie spróbuję :( A tak przy okazji polecam do ciasta dodawać łyżkę mąki ziemniaczanej (do słodkich budyń), wtedy nawet bez jajca ciasto się nie rwie :)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s