Zupa krem marchewkowa z mleczkiem kokosowym

– 6 marchewek
– 1,5l wody
– 2 łyżki masła
– szczypta soli

– 1/2 łyżeczki curry indyjskie
– 4 łyżki cukru
– 250 ml mleczka kokosowego
– 1/2 łyżeczki sproszkowanego kardamonu

Marchewki zalej wodą, dodaj masło sól i gotuj do miękkości. Marchewki zmiksuj blenderem na puch. Dodaj mleczko kokosowe, cukier, curry i kardamon. Dobrze wymieszaj.
Zupa o pięknym kolorze aromacie i łagodnym smaku.

Podałam z kaszą jaglaną i gruszką.

6 thoughts on “Zupa krem marchewkowa z mleczkiem kokosowym

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s