Mus z białej czekolady

– tabliczka białej czekolady (100g)
– 380g gęstej śmietany 18%
dodatki
– truskawki świeże
– kolorowe zioła

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, zestaw z ognia i lekko przestudź. Dodawaj po jednej łyżce śmietany i miksuj na puch.

Proste a znakomite do polania świeżych owoców:) Jeśli odstawisz do lodówki by deser się schłodził, mus lekko stężeje. Nie będzie jednak gęstszy niż budyń.

4 thoughts on “Mus z białej czekolady

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s