Koktajl truskawkowy


Pierwszy przepis z tegorocznych truskawek

na 2 porcje
– 2 garście truskawek (około 15 szt)
– 400ml kefiru
– 3 łyżeczki konfitur wiśniowych
– 1/2 łyżeczki Kolorowych ziół do sałatek Specialite
– 1 łyżeczka zarodków pszennych

Truskawki umyj i usuń ze szczypułek. Dodaj konfitur, kefir oraz zioła. Zmiksuj blenderem aż truskawki z kefirem zamienią się w gładki puch.

Podawaj schłodzone. Pyszne pierwsze śniadanie:)

16 Comments

      1. mam już pierwsze truskawki, potem będą wiśnie.Nie mam tylko blendera( to tak się nazywa? ) :( i muszę pożyczać to od brata..

  1. Ale pyszności ! Uwielbiam truskawki. Kupiłam dziś – najpierw 0,5 kg potem 1 kg – będą na obiad do makaronu :-)

      1. W Warszawie płaciłam dziś 11 zł za kg. A u siebie w sobotę między 11 a 14 zł chyba. Raczej w tym roku truskawka nie będzie tania …

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s