Sałatka z tuńczykiem

Ta sałatka była na drugie śniadanie po owsiance. Konkretna w smaku, polecam ten przepis na sałatkę na piknik! Syn wyjadał jajka a ja grzanki:)
Tuńczyk się rozsypał i wspaniale wkomponował.

– mix sałat FIT & EASY PARTY (180g)
– puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym (130g)
– 2 łyżki zielonych oliwek
– 2 jaja
– 2 garście grzanek czosnkowych (zrobiłam z 2 kromek chleba)

dressing
– 2 łyżki majonezu
– 2 łyżki śmietany 18%
– zioła prowansalskie

Jaja ugotuj na twardo, ostudź. Pokrój na 4 cząstki. Tuńczyka odsącz z zalewy. Oliwki przekrój na pół. Jeśli robisz sam/a grzanki poczekaj niech ostygną.
Składniki dressingu wymieszaj i polej sałatkę. Można zamiast dressingu śmietanowego użyć ocet prowansalski i olej słonecznikowy w proporcji 1:1.

Pyszna przekąska:)

Mój przepis na grzanki. Dwie kromki chleba. Okrój skórki, podpiecz w tosterze i jeszcze ciepłe posmaruj masłem czosnkowym, lub samymi przekrojonymi ząbkami czosnku. Pokrój w kostkę i poczekaj aż wystygną.

Sałatka bierze udział w zabawie kulinarnej dla blogerów pt.”Inspiruje nas Fit&Easy”
Przepisy na sałatki Fit & Easy

4 thoughts on “Sałatka z tuńczykiem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s