Omlet z salami

Zaczęło się od tego że zrobiłam dla syna omlet z 1 jaja i mąki plus 2 plastry salami.
Dla męża wersja wyżej energetyczna:)

– 2 jaja
– 2 czubate łyżki mąki
– mleko (do rozprowadzenia)
– 3 plastry salami
– 1/2 pomidora bez skóry
– 3 łyżki parmezanu (na wierzch, po smażeniu)
– szczypta bazylii

Jaja roztrzep, dodaj mąkę, rozprowadź mlekiem na konsystencję rzadkiej śmietany. Dodaj pokrojoną wędlinę i pomidory, wmieszaj w ciasto. Smaż na maśle na wolnym ogniu na złoty kolor z obydwu stron.
Patelnię ściągnij z ognia, ciepły omlet posyp parmezanem i bazylią.
Mąż chwalił:)

4 Comments

    1. Bez. Jeśli są ciężkie składniki jak kakao to trzeba czymś dodatkowo spulchnić. Omlet z 2 jaj jest wystarczająco spulchniony jeśli na białej mące.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s