Kotlety z ryżu

– szklanka ryżu (do sushi)
– 1 jajko
– 1/2 pęczku koperku
– 1 łyżka kaszki kukurydzianej
– garść tartego sera gouda

– olej roślinny do smażenia

Ryż gotuj w 2 szklankach wody 10 min mieszając, zestaw garnek przykryj szczelnie i odstaw na 20 min. Do ostudzonego lekko ryżu dodaj resztę składników formuj kotlety płaskie i smaż na małej ilości oleju.

Podałam do zupy szparagowej, pyszne!

6 thoughts on “Kotlety z ryżu

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s