Koktajl z rabarbaru

Wróciło słońce do Opola, a z nim chęć na coś zimnego i kwaskowego:) Koktajl jest mało słodki, kwaśny i smaczny:) Polecam!

2 porcje
– 1 łodyga rabarbaru
– 400 ml kefiru
– 5 łyżeczek dobrych powideł z wiśni
– łyżeczka płatków migdałowych

Rabarbar obierz i pokrój na cienkie plasterki. Dodaj kefir, migdały i powidła, miksuj blenderem.

Ekspresowe chłodzenie!

10 thoughts on “Koktajl z rabarbaru

  1. Tego jeszcze nie próbowałam :-) a jestem fanką rabarbaru ! Dobrze, że zostało mi jeszcze trochę rabarbaru – część wylądowała w kompocie :-)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s