Zupa biała (przecierana)

– średni seler
– 3 pietruszki
– 1 winne jabłko
– 2 łyżki masła
– płaska łyżeczka soli
– 2 l wody

dodatki
– śmietanka 18%
– 2 łyżki miodu
– szczypta cynamonu
(przyprawa do kawy i deserów Specialite Kamis)
– szczypta curry
(Przyprawa do słodkich dań Specialite Kamis)

Seler i pietruszki obierz pokrój na max 3cm kawałki i gotuj 30 min w wodzie z masłem i solą.Jabłko obierz, wydrąż i pokrój na 8 części. Dodaj do zupy i gotuj kolejne 10 min.
Zestaw z ognia i zmiksuj blenderem ręcznym. Dopraw do smaku wedle upodobań, dzięki moim dodatkom zupa wyszła delikatna w smaku.

Pysznie kremowa :)

3 thoughts on “Zupa biała (przecierana)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s