Tort naleśnikowy

ciasto naleśnikowe
– 3 jaja
– 1 szklanka mleka
– 1/2 łyżki oleju
– 3/4 szklanki mąki

farsz
– 3 jabłka
– 1 łyżka masła
– cynamon

beza
– 1 białko jaja
– 1 czubata łyżeczka cukru pudru

Przepis jest na 2 porcje obiadowe lub 4 porcje deserowe.

Ciasto na naleśniki dobrze wymieszaj i smaż na małej patelence (18cm) na złoto z dwóch stron. Wyszło mi 9 szt.
Jabłka zetrzyj na grubych oczkach tarki i duś z masłem do 10 min, dodaj szczyptę cynamonu i 1/2 łyżeczki cukru.
Białko ubij mikserem na sztywno i dodaj cukru pudru, ponownie ubij.

Okrągłą formę do pieczenia natłuść i obsyp kaszą manną. Układaj naleśniki i smaruj farszem. Na samej górze posmaruj białkiem ubitym na sztywno.

Piecz 15-20 min w nagrzanym piekarniku do 200stopni.

Pysznie!:)

7 thoughts on “Tort naleśnikowy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s