Ryba w kukurydzianej panierce (Mintaj)

Powiem wam szczerze że nie miałam ręki do panierki przy rybie i ciągle mi się kluchy robiły, to pierwsza panierka która jest zwięzła i ładnie wygląda:) Serdecznie polecam!

– 3 duże filety mintaja
– 3-4 cebule
panierka
– 4 łyżki kaszki kukurydzianej Kupiec
– 4 łyżki mąki
– 2 płaskie łyżeczki soli
– 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego

– olej do smażenia

Cebulę pokrój drobno i usmaż na złoto w 6 łyżkach oliwy, cebulę ściągnij z patelni. Filety osusz ręcznikiem papierowym i pokrój na 5-6 cm kawałki. Obtocz dokładnie w panierce.
Smaż rybę na tłuszczu po cebuli, jak już przełożysz na drugą stronę nałóż cebulę usmażoną i smaż jeszcze kilka minut.
Podawaj na ciepło i na zimno.

11 thoughts on “Ryba w kukurydzianej panierce (Mintaj)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s