Kotleciki z kaszy Kuskus

– 300g (1,5 szklanki) kaszy kuskus Kupiec
– wywar
– 2 jaja
– bułka tarta
– masło sklarowane do smażenia

Kaszę zalej gorącym wywarem nie więcej niż 0,5 cm powyżej kaszy. Wymieszaj, przykryj i odstaw. Gotowe w 3 minuty.
Lekko przestudź dodaj jaja, formuj kotlety. Obtocz w bułce tartej i smaż na złoty kolor na maśle.

Smaczna alternatywa do sosów grzybowych i mięsnych:)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s