Gulasz wołowy ze śliwką

– 600 g wołowiny gulaszowej
– garść suszonych śliwek
– 2l wywaru
– 1 szklanka wody
– 2 średnio czubate łyżki mąki

Wołowinę pokrój w kostkę, zalej zimnym wywarem i gotuj na małym ogniu 1h. Śliwki pokrój w paseczki wrzuć do mięsa i gotuj dalej 1h. Wodę wymieszaj dokładnie z mąką i dodaj do mięsa. Zagotuj i dopraw ewentualnie do smaku.
Piękny kolor gulaszu, w smaku ledwo wyczuwalne śliwki.
Podałam do kaszy gryczanej.

4 thoughts on “Gulasz wołowy ze śliwką

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s