Makaron z nutą kardamonu

– op Makarony Czanieckie tasiemka walcowana 250g
– 3 ziarna kardamonu
– 5 łyżek oleju słonecznikowego
– sól

Makaron ugotuj o 2 min krócej niż na podane jest na opakowaniu. Olej podgrzej na dużej patelni dodaj utarte ziarna kardamonu, chwilkę podgrzej i dodaj porządnie odcedzony makaron. Wszystko delikatnie wymieszaj, podgrzewaj do 3 min i gotowe.

Smakuje mi ta nuta cytrynowa, aromat ledwo wyczuwalny, jest odrobinka goryczki.

Przepyszny makaron, można stosować jako dodatek do ryb.

2 thoughts on “Makaron z nutą kardamonu

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s