Przecier marchewkowy

– 3-4 marchewki
– 500 ml wody
– 2 łyżka masła
– szczypta soli
– 1 łyżka Przyprawa do słodkich dań Kamis Specialita
(skórka cytrynowa, kardamon, cynamon, ekstrakt z kurkumy..)

Marchewki obierz, pokrój i ugotuj z dodatkiem masła. Wody nie odlewaj tylko razem z nią użyj blendera by zmiksować marchewki. Dodaj przyprawy i wymieszaj wszystko na puch.
Nie dodałam śmietany ponieważ walczymy w domu z wirusem żołądkowym.
Podałam do kaszy gryczanej.

Polecam:)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s