Naleśnikowy pocket z kaszą gryczaną

Pomimo dodania mozzarelli i tak farsz się sypał, ale że był pyszny to odpowiednie zawinięcie naleśnika i jedzenie obydwiema rączkami spowoduje że nic nie wyleci:)

– 1/2 op kaszy gryczanej z warzywami SYS (lub 100g zwykłej kaszy gryczanej)
– 50g wędzonego boczku
– cebula
– 1/2 mozzarelli (+1/4 szklanki wody)

Kaszę gryczaną ugotuj według recepty na opakowaniu:) Cebulkę i boczek pokrój drobno i usmaż bez tłuszczu, dodaj wodę i mozzarellę. Podgrzewaj aż się mozzarella rozpuści. Wymieszaj z ciepłą odcedzoną kaszą i dopraw do smaku.

Naleśniki smażyłam z tego sprawdzonego przepisu.

Poniżej w galerii znajdziesz fotorelację jak składałam naleśniki. Syn zajadał aż miło było patrzeć:) Mężowi odsmażyłam zawiniątka i lepiej się trzymały bo ciasto nie było takie miękkie.

12 thoughts on “Naleśnikowy pocket z kaszą gryczaną

  1. Witaminko naleśniki wyglądają bardzo apetycznie. Spróbuj następnym razem zrobić z kaszą gryczaną niepaloną – jest bardziej kleista.

  2. Hm, zapowiada się ciekawie. Muszę zainspirować odpowiednie służby kuchenne.
    Z kolei jeżeli nie zapomnę się to w niedzielę zamieszczę serię zdjęć z mojej jutrzejszej kolacji, dopiero Ci szczęka opadnie (i tak Ci dłuższą chwilę zostanie ;-))

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s