Spaghetti paprykowe

– op makaronu spaghetti Semolina 100% Makaron Czaniecki
– cebula
– 2 łyżki masła
– 1/2 łyżeczki soli
– 2 czubate łyżki mąki
– 2 szklanki mleka
– 2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku
– 1/2 papryki świeżej czerwonej
– gałązka natki pietruszki

Cebulkę pokrój drobno i usmaż na maśle. Mąkę wymieszaj z mlekiem i papryką w proszku, dodaj na patelnię i mieszaj aż zgęstnieje. Wrzuć na sos ugotowany makaron i chwilkę podgrzewaj aż się składniki połączą a makaron pięknie obklei. Paprykę zetrzyj na grubych oczkach tarki, natkę pokrój drobno, dodaj do makaronu i wyłącz pod patelnią. Delikatnie wymieszaj doprawiając do smaku solą i gotowe.

Aromatyczne i smaczne!:)

6 thoughts on “Spaghetti paprykowe

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s