Karkówka Worcester

– 3 kotlety z karkówki
– 3 śliwki suszone
– 2 łyżki oleju roślinnego
– 2 łyżki sosu Worcestershire (Worcester)
– 1/4 szklanki wody
– sól

Olej wymieszaj z sosem i nasmaruj mięso. Wstaw do lodówki na noc. Mięso wyciągnij na 1h przed smażeniem. Smaż krótko na wysokim ogniu, dosłownie po minucie na boku. Przestaw na ogień minimalny dodaj letnią wodę i posiekane śliwki i duś do 15 min.
Posól na talerzu. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Smakowite!:)

4 thoughts on “Karkówka Worcester

  1. Pysznie i aromatycznie wygląda, że się tak wyrażę. Wczoraj na jedynce wysłuchałem audycji na temat żywienia i okazuje się, że optymalne i najzdrowsze jest to wszystko, co nie jest schabowym, bitkami wołowymi i tp. itd.
    I jak tu żyć???

  2. Witaminka, ja niemal zawsze do karkówki pieczonej( taka u nas najlepiej sprawdza się) dodaję pod koniec śliwki suszone. Młodszy syn ich nie jada, ale uważa, że sos z pieczenia dzięki nim jest doskonały :)))

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s