Kurczak w musztardzie miodowej

To jest musztarda po którą nie sięgam w sklepie, sięgam po sarepską i rosyjską. Jednak ta przyszła wraz z przyprawami do testowania. Zdała egzamin, więc mogę polecić:)

– 4 udka
– musztarda miodowa (słoiczek)
– 1/2 łyżki cząbru
– sól

Kurczaka lekko natrzyj solą, wysmaruj musztardą i podsyp cząbrem. Wstaw do lodówki na noc.
Piecz w 195 stopniach 1h pod przykryciem, kolejne 30 min bez przykrycia.

Prosty sposób na delikatne mięso kurczaka.
Polecam:)

3 Comments

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s