Pasta rybna (Pikling)

– 1 wędzony pikling
– 2 jajka
– 50g masła (82%)
– sól i pieprz
– szczypiorek

Pani w sklepie rybnym powiedziała że Pikling jest smaczniejszy niż makrela ale ma dużo ości. To prawda, ale ości ładnie odchodzą i warto było, pasta wyszła pyszna. Pamiętaj by do takich past zawsze dodawać prawdziwe masło.

Jajka ugotuj na twardo. Rybę oczyść ze skóry i ości, oraz wnętrza – ponieważ pikling jest wędzony w całości.
Przestudzone jaja ugnieć widelcem z miękkim masłem. Wymieszaj z rybą, dopraw do smaku.
Podałam z małą ilością szczypiorku.
Bardzo miły smak, Pikling jest delikatniejszy w smaku. Polecam:)

5 thoughts on “Pasta rybna (Pikling)

  1. mnie osobiście, jako smakosza ryb w każdej postaci, pikling nie przekonuje. Chyba, że trafiłem na złe modele :) Zawartość dużo bardziej mdła od makreli i te ości. W moim przypadku nie odchodziły tak łatwo. Ale skoro piszesz, że w Twojej wersji było inaczej, to skosztuję jeszcze raz… ryba dużo tańsza niż makrela….

  2. Jeśli z Piklinga wyrzucisz wnętrzności to pozostanie Ci zwykły śledź. To wnętrzności czynią ze śledzia Piklinga.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s