Muffiny kakaowo-bananowe

– 1 szklanka (250ml) mąki tortowej
– 60g masła miękkiego
– 1/3 szklanki cukru
– 1/2 szklanki słodkiego kakao
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– na czubek łyżeczki łyżeczki sody oczyszczonej
– 1/2 szklanki mleka
– 2 jajka
– 1 duży banan

lukier
– 4 łyżki cukru pudru
– sok z 1/2 cytryny

Banana porządnie roznieć widelcem, wymieszaj wszystko szybko i uzupełnij formę na muffiny.
Piecz w 180 stopniach 30 min.

Grunt by za ciasto się zabrać tuż przed wstawieniem blachy do piekarnika. Wspaniały aromat to zasługa banana:) W smaku pyszne, ładnie wyrosły.

Dekoruj polewą po ostudzeniu babeczek.

3 thoughts on “Muffiny kakaowo-bananowe

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s