Muffiny z otrębami

– 1/2 szklanki mąki
– 1/2 szklanki otrąb pszennych
– 1/2 kostki masła (miękkiego)
– 1/3 szklanki cukru
– 1 jajko
– 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
– na czubek łyżeczki sody oczyszczonej
– 2 garście rodzynek
– 4 krople aromatu waniliowego

– 1 jabłko

Nagrzej piekarnik na 200 stopni.
Ciasto robi się szybko zajmij się nim tuż przed wstawieniem blachy do piekarnika. Wszystkie składniki prócz jabłka porządnie wymieszaj, ciasto będzie dość ścisłe. Nie rozrzedzaj go niczym! Wystarczy że teraz dodasz starte jabłko (na grubych oczkach tarki) i ciasto odzyska swoją prawidłową konsystencję. Krótko wymieszaj i piecz 20 min.

Nie wyrosły zbytnio, ale miękkie w środku i przesmaczne:) Polecam!

12 thoughts on “Muffiny z otrębami

  1. U nas nie przeszłoby; nikt( nawet ja) nie lubi ani otrąb, ani rodzynek w ciastach( ja daję rodzynki do dwóch sałatek tylko)
    Ale podziwiam Twój kunszt Witaminka! :)))

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s