Konkurs Castello®

Witajcie mam dla was Konkurs w którym można wygrać 3 okrągłe deski do krojenia 28 cm.

Sponsorem jest Castello®

Sery Pleśniowe Castello® to bogactwo smaku i aromatu, które wydobyć można na wiele sposobów i przy rozmaitych okazjach. Eleganckie koreczki koktajlowe na elitarnym przyjęciu, pikantne ciasteczka serowe podawane do drinków czy aromatyczne naleśniki z rukolą i stopionym Castello® to tylko kilka możliwości, które daje ten wyśmienity ser. Warto podkreślić, iż sery te wyśmienicie nadają się do potraw na gorąco – takich jak sosy, dipy, makarony, a także zapiekane dania. Każdej potrawie nadadzą wyrazistości smaku i aromatu.

Sery Castello® Danish Blue to ekskluzywna kompozycja szlachetnych, duńskich serów z przerostem niebieskiej pleśni produkowanych w oparciu o unikalną, starannie dobraną recepturę wypracowaną przez ponad 70 lat tradycji. Te oryginalne duńskie sery charakteryzują się mocnym, słonym smakiem oraz specyficznym zapachem, charakterystycznym dla wszystkich serów pleśniowych. Stanowią niebywałą propozycję dla wyrafinowanych smakoszy.
Ponadto sery Castello® Danish Blue o gramaturze 100 g posiadają nowe, unikatowe i jedyne na polskim rynku opakowanie pozwalające na wielokrotne otwieranie i zamykanie oraz umożliwiające efektowną ekspozycję produktu na stole i serwowanie go wprost z opakowania.

Zadanie

Wejdź na stronę Castello® http://www.arla.pl/produkty/sery-pleniowe/castello1/castello/ wybierz jeden z siedmiu proponowanych serów pleśniowych i uzasadnij wybór:)

Konkurs trwa w dniach od 18-28 lutego, ogłoszenie wyników 1 marca.

Można dodać jedną odpowiedź.
Adres korespondencji proszę by był w granicach Polski.

Zaczynamy!
Powodzenia:)

14 thoughts on “Konkurs Castello®

  1. Ja wybrałabym Castello® Danish Blue 50%. Dlaczego? Po pierwsze mam sentyment do serów z „niebieską żyłką”, jak mawia mój R. A po drugie dlatego, że kiedyś w odkrywczy sposób użyłam go do zapiekanki. Niby – logicznie – nic odkrywczego, ale było to moje prywatne odkrycie smakowe. Chodzi mi o zapiekankę na bagietce. Ciemną, pełnoziarnistą bagietkę posmarowałam, jak pizzę – sosem pomidorowym, choć to za dużo powiedziane, bo to był po prostu ketchup z przyprawą do pizzy :). Na to położyłam, to co było w lodówce – wędlina i i starty żółty ser. A ponieważ nie miałam kiszonego ogórka, dodałam zielony i posypałam właśnie tym serem pleśniowym po wierzchu i zapiekłam w piekarniku. Zielony ogórek, wędlina i ser z „niebieską żyłką” to nasze odkrycie! Wydaje się może dziwne, ogórek nadaje temu świeżości. I ładnego koloru :). A ser pleśniowy, który się przyrumieni jeszcze.. daje OBŁĘDNY smak!

    Pozdrawiam!

  2. Wybrałabym serek Castello® Blue 70% ponieważ myślę,że bardzo posmakowałby mi jego kremowy smak i do makaronu który uwielbiam pasowałby idealnie. Pozdrawiam

  3. Mój wybór padł na: http://www.arla.pl/produkty/sery-pleniowe/castello1/castello-blue-16-kg/ Castello® Danish Blue 50% jest czysty w składzie bez zbędnych dodatków np. tłuszczów roślinnych.
    Idealnie pasuje do mojego ulubionego dania a mianowicie: piersi kurczaka zapiekane z serem pleśniowym i białym winem. Obsmażamy pierś z kurczaka, nastepnie wkładamy do żaroodpornego naczynia, obsypujemy serem, podlewamy białym wytrawnym lub pół wytrawnym winem i zapiekamy. Ser z białym winem i delikatną piersią bardzo dobrze do siebie pasują i świetnie się ze sobą komponują.
    Czemu mój wybór padł na większe opakowanie? Ponieważ w domu nie tylko ja przepadam za serami z niebieską pleśnią i ich wyrafinowanym słonym smakiem.

  4. Wstaję rano.. jest bardzo wcześnie, budzę dzieci. Wiadomo poranne przygotowania, mycie zębów czesanie ..itp. Na śniadanie znów zabrakło czasu… ale!!! o nie dzieci muszą zjeść więc otwieram lodówkę, wyciągam podstawowe składniki kanapkowe… Castello BRIE http://www.arla.pl/produkty/sery-pleniowe/castello-danish-brie/castello-danish-brie-125g/, szyneczka, pomidorek. Na nic więcej nie ma już czasu. Synuś robi kanapeczki a ja łapię drugie opakowanie Castello Brie i wrzucam do torebki. Nie ma lepszego śniadanka… Dzieci porozwożone, ja już w pracy i czekam na przerwę! No na reszcie :) Otwieram opakowanie i czuję ten zniewalający zapach…. moje myśli są już tylko z NIM:)…
    1 kawałeczek…
    2 kawałeczek…
    chwileczka zapomnienia …i…:(
    O nie !!! nie ma już mojego serka schrupałam całe opakowanie:) Kalorie są w tym momencie nie ważne to smak, jaki poprawia mi nastrój i pozwala przetrwać najcięższy dzień w pracy.
    LEKKI, POŻYWNY, BARDZO ZDROWY !!!
    Oto jaki jest serek Castello BRIE!
    Dla mnie jedyny… Uwielbiam jego smak i aromat:)

  5. O, Castello Danish Brie http://www.arla.pl/produkty/sery-pleniowe/castello-danish-brie/castello-danish-brie-125g/ ! Ty jesteś jak najdelikatniejszy płatek róży ! Jak można Cię podać i ile Twoich rodzajów, ten tylko się dowie, kto spróbował Twego aksamitnego smaku. Dziś smak Twój czuję i opisuję, bo tęsknię za kolejnym opakowaniem!
    Zgrabne pudełeczko, co chroni kształt i aromat … , z daleka widzę Cię na sklepowej półce ! Co smakiem zachęcasz tłumnie sklep odwiedzający lud, tak szybko z półek jesteś znikający produkt ! Zrezygnowana, podniosłam powiekę i zaraz mogłam złapać ostatnie opakowanie, które zostało na półce i dziękować, że Cię mam! Tak zawołasz wszystkich znów, kiedy kolejna przyjedzie dostawa. Tymczasem przenieś moje podniebienie utęsknione , do tych smaków niezapomnianych na moim podniebieniu rozciągniętych , delektuje się . Do tych wszystkich opakowań, wypełnionych Castello Danish Brie, gdzie z daleka widać aksamitny kolor serka, gdzie każdy koneser sera rumieni się na twarzy … A wszystko przepasane jakby wstęgą, złotą kreską … A na niej, trójkątny kawałek serka , znów zachęca do chwili zapomnienia … Wśród takich opakowań, kilka dni temu, na sklepowej półce … zobaczyłam go – Castello Danish Brie ! Stał, pięknie opakowany, w jasne kolory … Świecił z daleka – kup mnie, kup mnie ! Tym jaśniejszy, odbity od ciemnych opakowań, co mówię – wybierz mnie ! Opakowanie, może i niewielkie ale jakie mieszczące wnętrze ! Smak ma wielki ! Widać, że z dobrych składników zrobiony . I wydać, że selekcjonowano jakość , wyróżnia się pomiędzy innymi opakowaniami … delikatnością, pachnący smakiem i pysznością … Świecą jego pudełeczka gęsto niczym gwiazdy, widać z daleka że na mnie czeka ! Zbierający wcześniej najlepsze opinie, na listach zakupów pisany pilnie … Jasne, ze złotem opakowanie, należne do najlepszych … Zrobione schludnie, na kształt najlepszy, że porządek i dostatek na półkach po nim poznacie. Drzwi sklepów wciąż szeroko otwarte, przechodniom ogłaszają, że jest gościnnie i w gościnę wszystkich zapraszają, za sprawą gościa wielce możnego serka Castello Danish Brie !

  6. Wybrałabym Castello Camembert® 125g. Otworzyłabym kilka słoiczków chutneyów , które robiłam latem, ser pokroiła na kawałki i rozkoszowała się tym cudownym połączeniem smakowym;)

  7. A ja wybieram http://www.arla.pl/produkty/sery-pleniowe/castello2/castello-blue-150g1/.Zastosowanie w kuchnie tego sera jest duże.Przygotowała bym z niego sos serowy do spaghetti,kieszonki schabowe z szpinakiem i serem castello,Roladki drobiowe w serowym sosie,zapiekanki makaronowo-szpinakowe.Oraz można go używać jako dodatek do różnych sałatek na bazie warzyw i owoców.Ze względu na niebieski przerost pleśni świetnie wygląda jako dodatek w koreczkach oraz nadaje koloru na deskach serowych.I co ważne używając tego sera używam mniej soli kuchennej i świetnie zagęszcza sosy przez co nie używam mąki do zagęszczania.Na kolację oczywiście ser Castello® Blue 70% 150g,bagietka , lampka białego wina,zapalone świece cicha muzyczka i komfortowy relaks zagwarantowany.

  8. Ja wybrałabym Castello Camembert®. Jak byłam mała i patrzyłam z ogromnym przerażeniem mama zapewniała mnie że z wiekiem je polubię, podobnie zapewniała mnie w kwestii oliwek. Z tymi drugimi nic się nadal nie zmieniło ( mam 21 lat ), ale z serami pleśniowymi powoli faktycznie zaczyna sprawdzać się jej teoria. Jednak na tę chwilę zdążyłam się przekonać wyłącznie do camembertów stąd właśnie na niego padł wybór. Jestem jednak przekonana, że jeszcze trochę i powoli będę poznawała bogactwo smaków rozmaitych serów pleśniowych.

Możliwość komentowania jest wyłączona.