Zupa krem porowa z ziemniakami

– 2 pory
– 4 ziemniaki
– 50g masła
– 800ml wody

– śmietana 18%

Odkrój z porów brzydkie zielone końce, oraz część korzenną, pokrój na max 3 cm kawałki, dobrze opłucz. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w większą kostkę. Wrzuć warzywa na patelnię i smaż na maśle do miękkości, nawet lekko przypiekając:)

Miękkie warzywa przełóż do garnka, zalej wywarem i zagotuj. Zmiksuj blenderem i podawaj z kleksem gęstej śmietany.

Dlaczego smażymy, ponieważ warzywa smażone mają zupełnie inny smak.

Obiecuję niesamowite doznania smakowe:)

Dlaczego smażymy, ponieważ warzywa smażone mają zupełnie inny smak.

Obiecuję niesamowite doznania smakowe:)

15 myśli na temat “Zupa krem porowa z ziemniakami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s