Makaron z pieczoną papryką i ananasem

– 1/2 op makaronu kolanka

– 3 czerwone papryki
– 3 plastry ananasa
– 1/2 szklanki wody z puszki ananasa
– 2 łyżeczki oliwy
– 1/2 łyżeczka cynamonu
– 1 1/2 łyżki cukru

sos waniliowy (lub słodka śmietanka, czy miód)

Paprykę pokrój na 4 części, oczyść z pestek i piecz aż skórka będzie czarna a papryka miękka. Obierz ze skóry i rozetrzyj w malakserze z dodatkiem oliwy. Dodaj ananasa i ponownie rozetrzyj.
Przełóż do miski dodaj wodę, cynamon i cukier.

Makaron ugotuj i dodaj utartą paprykę. Wszystko porządnie wymieszaj, podawaj ze słodkim sosem o delikatnym smaku.

Danie lekko słodkie, smak papryki niesamowicie mocny, przyjemne dla podniebienia:) Syte.

2 thoughts on “Makaron z pieczoną papryką i ananasem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s