Parve (Pilaw z kaszy jęczmiennej perłowej)

– 1 mała cebula
– 3 ząbki czosnku
– 2-3 łyżki oliwy
– 200g kaszy perłowej
– 1/2 litra bulionu
– sól
– 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
– 1/2 lira wody
– 2 łyżki posiekanej natki
– 1/2 łyżeczki skórki otartej z cytryny

Cebulę i czosnek podsmaż na oliwie do 7 minut. Dodaj kaszę i mieszając smaż do 3 minut. Do wrzącego bulionu dodajemy zawartość patelni, dusimy pod przykryciem do 15 min, w razie potrzeby dolewamy wodę. Zdejmij z ognia, wymieszaj i odstaw na 10 min pod przykryciem. Odcedź ewentualny nadmiar płynu, dodaj natkę i skórkę z cytryny.

Uwielbiam kasze, a w tej wersji jeszcze bardziej. Pyszne!:)

Pilaw podałam do Morelowego Kurczaka

2 thoughts on “Parve (Pilaw z kaszy jęczmiennej perłowej)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s