Makaron kokardki z łososiem

– 200g makaronu kokardki
– 150g wędzonego łososia
– 150g śmietany kwaśnej 18%
– 1 cebula
– 1 łyżka soku z cytryny
– 1 łyżka świeżego koperku
– sól i pieprz

Ugotuj makaron, odlej wodę i zostaw w ciepłym garnku. Na patelni zeszklij posiekaną drobno cebulę, rozdrobnionego łososia, chwilę podgrzewając. Dodaj śmietanę i koperek, mieszaj by składniki się połączyły i podgrzały. Przypraw solą i pieprzem, skrop cytryną.
Wrzuć makaron na patelnię i wymieszaj z uzyskanym sosem.
Podawaj na ciepło.

Lekkie a zarazem pożywne:)

11 Comments

      1. Polecono mi wersję wykwintną: ze śmietaną kremówką, odrobiną serka mascarpone, a zamiast cebuli – trochę podduszonego kopru włoskiego. Do tego dobre białe wino

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s