Sałatka z buraków na ciepło.

– 1kg buraków
zasmażka
– 1/4 masła
– 1 łyżka kopiasta mąki

Buraki ugotuj do miękkości (około 1h). Ostudź i zetrzyj na grubych oczkach tarki. Masło roztop, dodaj mąkę i szybko zamieszaj by nie było grudek, pozwól składnikom się połączyć. Zasmażka powinna być jasnego koloru, jak będzie ciemna popsuje ci smak sałatki. Zasmażkę wlej do buraków, przełóż wszystko do rondla i duś ciągle mieszając by potrawa była odpowiednio gorąca. Dodaj szczyptę soli. Potrawa jest delikatna.

3 thoughts on “Sałatka z buraków na ciepło.

  1. Jakoś nie lubię buraczków na ciepło. Ostatnie dwie ćwikły Wiewiórka wywaliła w kosmos, bo te buraki jakoś tak pastewnie woniały, aż by się chciało zapytać w sklepie czy to nie przypadkiem chińskie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s