Zupa krem marchwiowo-jabłkowa

– 5 marchewek
– 1 pietruszka
– 1/4 selera
– gałka muszkatołowa
– 2 łyżki masła

– 1 jabłko

– śmietana 30%
– cukier

Gotuj warzywa z masłem do miękkości. Jabłko dodaj jak warzywa się ugotują, gotuj 10 min. Zmiksuj zupę blenderem. Podawaj polaną śmietaną i posypaną cukrem.

Osobno podaj też ryż.

3 thoughts on “Zupa krem marchwiowo-jabłkowa

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s