Brioszka waniliowa (wypieki z automatu)

– 230 ml mleka
– 2 łyżki masła
– 1 łyżeczka soli
– 400g mąki
– 2 łyżki cukru
– 1,5 łyżeczki drożdży
– cukier waniliowy (najlepiej z prawdziwą wanilią)
– 1 płaska łyżeczka aromatu waniliowego

Piecz w programie „ciasto francuskie” lub „brioche”.
Ustaw średnio spieczona skórka i 750g.

Pyszne miękkie pieczywo na śniadanie:)

Co to jest brioszka?

3 thoughts on “Brioszka waniliowa (wypieki z automatu)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s