Miodowe herbatniczki (łapki)

– 35 dag mąki pszennej
– 20 dag miodu płynnego
– 2 jajka
– 1 łyżeczka cynamonu
– 1 goździk (roztarty)
– 1 łyżka masła

Ciasto wyrób porządnie, rozwałkuj na 5mm i wykrawaj na ciasteczka. W moim gazowym piekarniku piekłam w 165 stopniach 15 min (!). Troszkę twarde, ale za dwa dni leżenia w puszcze trochę zmiękną:) Ogólnie smaczne, 2 latki chrupały:)

Łapki wyszły jak mniejsze kółko złączyłam widelcem z większym kółkiem:)

Wyszły 2 blachy ciastek, bardzo ekonomiczny przepis!

7 thoughts on “Miodowe herbatniczki (łapki)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s