Paschalne serowe kulki

Zaplanowany był kurczak w miodzie, przepis był z kuchni żydowskiej, więc po przystawkę zajrzałam też do tej książki:)

– 400g twarogu chudego
– 1 jajko
– 0,5 szklanki bułki tartej
– 0,5 łyżeczki soli
– szczypta pieprzu

– olej roślinny do smażenia

Składniki porządnie wymieszaj na jednolitą masę. Uformuj kulki o wielkości piłeczki pingpongowej, obtocz w bułce tartej. Smaż na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Osącz i podawaj ze śmietaną.

Uwaga: najlepiej wyciągać pojedynczo, łatwo się rozpadają, łatwo się przyklejają do dna rondelka(nie odchodź – pilnuj, szybko się smażą, warto:) )

Kurczak w miodzie

2 thoughts on “Paschalne serowe kulki

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s