Łazanki z kapustą

– 30 dag łopatki wieprzowej
– 10 dag boczku wędzonego surowego
– 3 cebule
– 500g kiszonej kapusty

– pół op makaronu łazanki (lub zrób sama)

Kapustę posiekaj, dodaj szklanką wody i duś godzinę do miękkości. Łopatkę zmiel w robocie, boczek drobno posiekaj, cebulę pokrój cienko i usmaż wszystko. Nadmiar wody odlej z kapusty, dodaj mięso, ugotowane łazanki, wymieszaj dopraw i gotowe:) Polecam również odsmażane:)

Danie pachnie domem rodzinnym.

Makaron domowy – łazanki

6 thoughts on “Łazanki z kapustą

  1. Mniam…obśliniłam się:)
    Witaminko, następnym razem spróbuj połączyć kapustę kiszoną z białą, delikatnie obgotowaną – smakuje wyśmienicie:)
    Ja do łazanek dodaję jeszcze grzyby, które gotuję razem z kapustą, albo pieczarki – podduszone na maśle.

  2. Dawno nie jadłam takich łazanek, chociaż bardzo lubię. Dziękuję za przypomnienie :) Jest tyle pysznych potraw kuchni polskiej, o których zapominamy. Świetny polski blog, Witaminko :) Pozdrawiam!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s