– 1,5 szklanki mąki pszennej (typ 500)
– 2 jajka
Ciasto dobrze wyrób, rozwałkuj na cienki placek. Odłóż na ściereczce do przeschnięcia (około 30min). Krajać w poprzek w paski o szerokości około 1cm. Paski pokrajać znów w poprzek, w romby. Gotuj na osolonej wodzie, po wypłynięciu 3 min. Przecedź, zalej zimną wodą, ponownie przecedź.
Polecam łazanki z kapustą:)
Podobne wpisy:
Podziwiam Cię, bo ja nie mam siły się bawić w robienie domowego makaronu :)
Ciesze sie, ze wreszcie sa domowe lazanki, bo ja nie lubie z gotowego makaronu ;))
Wspaniały! i taki swojski,przypomina mi o domowym cieple;),pozdrawiam
domowy makaron jest najlepszy na świecie!!!
taki domowy to jednak zupełnie inny smak :D
I love łazanki. :)
Wiedziałam że u Ciebie znajdę ten przepis. PS. Nie dodajesz wody ?
Nie dodaję. Jaja średniej wielkości powinny wystarczyć :)
Ja musiałam dodać wodę :/ Ale i tak łazanki wyszły super smaczne. Jeszcze raz dziękuję za przepis :)