Kurczak pieczony z pigwą

– 2 udka i 4 skrzydełka

zalewa:
– 1 łyżeczka papryki słodkiej
– 4 łyżki oleju roślinnego
– 1 płaska łyżeczka soli
– 0,5 łyżeczki cukru
– 0,5 łyżki octu winnego

– 1 pigwa

Zalewą nasmaruj części kurczaka i odstaw na 30min. Pigwę porządnie umyj, pokrój na 8 cząstek i powciskaj do mięsa. Piecz 1h w 230 stopniach.

Bardzo aromatyczne mięsko, delikatne w smaku. Polecam:)

6 thoughts on “Kurczak pieczony z pigwą

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s