Ogórkowa z ryżem

– żeberka wieprzowe (25dag)

– 3 łyżki ryżu
– marchewka
– seler
– cebula
– 1,5l wywaru
– 3-4 ogórki kiszone

– 100ml śmietany 30%
– 1 łyżka mąki kukurydzianej

Do wywaru dodaj żeberka, ryż oraz rozdrobione warzywa (prócz ogórków). Gotuj do 30 min. Dodaj starte na małych oczkach tarki ogórki, zagotuj. Zestaw garnek, dodaj śmietanę roztrzepaną z mąką. Gotuj 5 min. Dopraw do smaku i gotowe:)

Mała ilość ogórków, powoduje że zupa jest łągodniejsza i syn (2 lata) je z przyjemnością:)

10 thoughts on “Ogórkowa z ryżem

  1. Ogórkową też lubię, dobrze, że mi o niej przypomniałaś, też mam miłe wspomnienia z dzieciństwa i czasami kłopoty ze zdobyciem prawdziwych, kiszonych ogórków. Taraz jestem akurat w Polsce, więc pewnie w najbliższym dniach zrobię, oczywiście wersję wegetariańską :-) …aż się głodna zrobiłam…

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s