Roladki wołowe w sosie grzybowym

– 5 cienkich plastrów udźca wołowego (około 600g)
– cebula
– 2 ogórki kiszone
– sól i pieprz
– biała nitka

sos
– woda
– garść grzybów (suszonych)
– liść laurowy
– ziele angielskie

– mąka kukurydziana (czubata łyżka)
– filiżanka śmietany 30% (200ml)

Mięso przypraw z dwóch stron, włóż do środka kawałek cebulki i ogórka. Zawiń i obwiń nitką. Włóż do rondla, dodaj ziele angielskie, liść laurowy i grzyby. Zalej wodą i duś na małym ogniu 2h.
Mąkę rozrób ze śmietaną, rondel zestaw i wlej zagęstnik (mąka i śmietana). Porządnie wymieszaj, postaw na ogniu i gotuj do 5 min na małym ogniu.
Podawaj z ulubionymi dodatkami.

3 thoughts on “Roladki wołowe w sosie grzybowym

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s