Karkówka pod chmurką

DSC08508

– 2 plastry karkówki
– 1 cebula
– majonez
– żółty ser 45 dag.
– pieprz, sól

Plasterki karkówki leciutko roztłukujemy, delikatnie solimy i pieprzymy z obydwu stron (jak na kotlety), odstawiamy do lodówki na 5 minut. Następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego, na wierzch kładziemy plasterki cebuli, smarujemy wszystko majonezem, tak aby cały plasterek był zasłonięty, posypujemy żółtym serem. Tak przygotowane wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 45 minut, potem zostawiamy jeszcze na 10 minut, żeby „doszło”.

Pozdrawiam
VARRIORA

….

Spróbowałam, rewelacyjny sposób na karkówkę:)

7 thoughts on “Karkówka pod chmurką

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s