Mielone z dynią

Zainspirowana Kuchnią u Żaków, postanowiłam sprawdzić przepis lekko zmodyfikowany przeze mnie.

– 450g mielonego indyczo-wieprzowego
– 100g sera żółtego
– jajko
– 3 łyżki otrębów pszennych
– 1 łyżka bułki tartej
– 1 szklanka startej dyni
– 1 łyżeczka suszonego koperku
– sól i pieprz

– olej roślinny (do smażenia)

Ser żółty i dynię zetrzyj na tarce o grubych oczkach i wymieszaj z pozostałymi składnikami.
Ciasto jest dość rzadkie, nakładałam na patelnię łyżką. Smaż na małej ilości oleju roślinnego.
Wyszło 12 kotletów. Bardzo fajny smak, nie powiem że słodkie, ale takie delikatne! Syn (2lata) zjadł 3 kotlety!:)

Uwaga! Łatwo je przypalić, więc nie odchodź daleko od patelni;)

Podawaj z ulubionymi dodatkami.

Jedna myśl na temat “Mielone z dynią

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s