Muffiny marchewkowo-kakaowe

– 2 starte marchewki (na grubych oczkach tarki)
– 2 jaja
– 0,5 szklanki mąki pszennej
– 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
– 0,5 szklanki kakaa słodkiego
– 0,5 szklanki cukru
– 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
– 1/3 szklanki oleju roślinnego

Wszystko wymieszaj tuż przed wlaniem do formy (jeśli postoi za długo marchewka puści sok i będzie zakalec).
Piecz w 180 stopniach 20min.

3 thoughts on “Muffiny marchewkowo-kakaowe

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s